U trendu

RGZ zapošljava 60 geodetskih stručnjaka za digitalizaciju

BEOGRAD – Republički geodetski zavod (RGZ), uz podršku Svetske banke, realizuje projekat „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, a jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta je digitalizacija katastra.

Proces digitalizacije ušao je u treću i završnu fazu što je stvorilo potrebu da se poveća broj stručnog kadra za impelemntaciju novog softverskog modula, saopšteno je iz RGZ.

Konsultanti geodetske struke biće prva linija dijagnostičke podrške za softverske probleme u sprovođenju svakodnevnih aktivnosti u svim službama RGZ-a i prijavljivanje incidenata.

Takođe, dodaje se, pratiće realizaciju unapređenja kvaliteta podataka za Službe za katastar nepokretnosti u kojima su implementirana nova softverska rešenja.

Angažovani geodetski stručnjaci sukcesivno će generisati i izveštaje o statusu implementacije novog softverskog rešenja.

Konsultanti će biti izabrani u skladu sa metodom izbora na osnovu kvalifikacija konsultanta utvrđenom u dokumentu Svetske banke pod nazivom Propisi, a konkurs za zaposlenje oglašen je na sajtu RGZ-a i rok za prijavu je 29. novembar, u 12.00 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.