U trendu

Rio Tinto: Usluge predstavilo 27 domaćih kompanija

LOZNICA – Rio Sava Exploration, ćerka firma kompanije Rio Tinto, održala je danas u Loznici Dan dobavljača, a na sastanku sa timom nabavke 27 kompanija predstavilo je svoje usluge.

U saopštenju komponije Rio Tinto se navodi da će se Dan dobavljača u narednom periodu redovno održavati jednom mesečno, druge srede u mesecu.

„Cilj nam je da podržimo osnaživanje srpske privrede, da unapredimo mogućnosti i konkurentnost domaćih dobavljača, kako bi u svakom trenutku mogli da odgovore na zahteve tržišta, kao i da pružimo priliku svim zainteresovanim kompanijama da postanu deo našeg Projekta“, navodi se u saopštenju.

Izrazili su zadovoljstvo što je čak 27 domaćih kompanija prisustvovalo prvom Danu dobavljača ovog tipa.

„Verujemo da ćemo zajedno, uz podršku i ekspertizu koju poseduje multinacionalna korporacija Rio Tinto, doprineti tome da domaće kompanije budu najpoželjniji dobavljači. I to ne samo za Rio Tinto, već da će zahvaljujući partnerstvima koja razvijamo, sutra biti konkurentni i pravi izbor i drugih velikih korporacija“, izjavio je Nemanja Stojić iz Tima nabavke Rio Sava Exploration.

Rio Sava Exploration poziva sve zainteresovane kompanije da se prijave i iskoriste priliku da predstave svoju kompaniju na predstojećem Danu dobavljača, koji će biti organizovan 11. avgusta u Loznici.

Rio Sava Exploration, kako se navodi u saopštenju, posluje u skladu sa ciljevima kompanije – da na svakoj lokaciji radi na osnaživanju zajednice.

„Posvećeni smo partnerskom odnosu koji donosi dobrobit zajednici, dobavljačima i našem poslovanju, a na isti način poslujemo i u Srbiji“, zaključeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.