U trendu

Ruf: Povećanje plata i penzija sada nije tema

Šef delegacije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf izjavio je danas da povećanje plata i penzija sada nije tema i da će se o tome razgovarati tokom naredne posete.

„Povećanje plata i penzija nije sada tema, već ćemo o tome razgovarati prilikom sledeće posete, kada budemo razgovarali o budžetu za narednu godinu“, rekao je Ruf novinarima pred početak sastanaka u Narodnoj banci Srbije.

Ruf je istakao da srpska ekonomija raste, ali i da taj rast mora da bude brži.

„Radimo na tome kako taj rast da ubrzamo i kako da bude koristan za sve gradjane“, rekao je Ruf.

On je rekao da će detalji razgovora sa srpskim vlastima biti saopšteni na konferenciji za novinare na kraju posete.

Plenarnim sastankom, održanim danas u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Medjunarodnog monetarnog fonda.

Misija MMF-a, koju predvodi Ruf, boravi u Beogradu od 22. juna do 5. jula povodom sedmog razmatranja rezultata u sprovodjenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije, a biće obavljene i konsultacije po članu IV Statuta MMF-a.

U okviru sedmog razmatranja aktuelnog stendbaj aranžmana, biće sagledana realizacija obaveza dogovorenih ekonomskim programom, ostvareni rezultati fiskalne politike, kao i mere ekonomske politike koje će biti sprovedene u narednom periodu.

Posebna pažnja u razgovorima biće posvećena sprovodjenju sveobuhvatnih strukturnih reformi koje treba da doprinesu daljem otvaranju novih radnih mesta i postizanju održivih i visokih stopa privrednog rasta.

Prethodna, šesta revizija aranžmana odobrena je u decembru prošle godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.