najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

S Fijatom se pregovara o novom modelu

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas u Kragujevcu da sa predstavnicima kompanije Fijat razgovara o mogućnosti proizvodnje novog modela automobila, ali da ta kompanija trenutno redizajnira postojeći model automobila.

“Na bazi toga pokušaće da ostvare odredjene poslovne rezultate, sa kojima smo mi saglasni, ali sa njima intenzivno razgovaramo i zaista bi bilo sjajno da u narednom periodu obezbedimo eventualno i drugi model”, kazao je Sertić novinarima u Kragujevcu.

Prema njegovim rečima, to bi značilo “jedan duži niz godina permanentnog rada i poslovanja Fijata”, kao i mogućnost “održanja na poslu” svih zaposlenih u Fijatovoj kompaniji u Kragujevcu, njenih dobavljača kako bi se se svima dugoročno obezbedio posao.

On je rekao da u fabrici “FCA Srbija” u Kragujevcu povremeno dolazi do zastoja u proizvodnji jer, kako je ocenio, “tržište nekada stane”.

“Fijat je samo jedna od kompanija u svetu koja ima cikluse i svaki model automobila ima svoje uspone i padove, a mi se trenutno nalazimo u tom srednjem delu, u kome se povremeno dešava da nemate pun kapacitet proizvodnje, jer nekada tržište stane i dolazi do zastoja u proizvodnji”, kazao je Sertić.

Sertić je dodao da su ti zastoji nešto što je planirano i o čemu se pregovara sa sindikatima, a Vlada Srbije je sa time upoznata.

Ministar je danas izjavio i da će u Kragujevcu biti formirana nova industrijska zona na lokaciji Centra za strna žita od oko 50 hektara, uz mogućnost da postane i slobodna zona.

On je, novinarima nakon obilaska lokacije buduće radne zone “Feniks” kod Centra za strna žita, kazao da je Vlada praktično zemljište iz državne imovine tog centra prebacila na grad Kragujevac.

Vlada Srbije je zaključkom od 15. marta  2016. godine dala saglasnost da Republika Srbija osnivačka prava u Centru za strna žita prenese na grad Kragujevac bez naknade.

On je dodao da je taj centar, koji je nekada bio u vlasništvu države, ušao u dugove, nije ostvario poslovne rezultate kako je planirano, iako je imao ogromnu zemlju na raspolaganju.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike