U trendu

SAD: Kompanija povlači 35 tona piletine kontaminirane metalom

NJUJORK – Američka korporacija Tyson Inc. povlači gotovo 35 tona prerađene smrznute piletine nakon što su se kupci požalili da sadrži metal.

Odeljenje za bezbednost hrane Ministarstva poljoprivrede SAD objavilo je povlačenje na svojoj internet stranici, preneo je Busineš Insider.

Americka služba za bezbednost hrane i inspekcijska služba Ministarstva poljoprivrede (FSIS) najavila je povlačenje navodeći da je kontaminacija uticala na smrznute, gotove proizvode od piletine proizvedene 30. novembra u fabrici u Arkanzasu.

„Problem je otkriven kada je FSIS primio dve pritužbe potrošača na strane materijale u pilećim proizvodima“, navodi se u saopštenju, preneo je Poslovn dnevnik.hr.

Kompanija Tyson je u januaru povukla 18 tona obrađene piletine iz prodavnica širom SAD, nakon što su kupci u njima pronašli gumu.

„Iako su ti izveštaji uključivali samo dva paketa, iz opreznosti, firma povlaci te proizvode. Tyson Foods nije primio izveštaje o povredama ili bolestima povezanim s pogođenim proizvodom“, navodi se pak u saopštenju kompanije u vezi najnovijeg povlačenja piletine kontaminirane metalom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike