U trendu

Sajam turizma „Gde još niste bili?“ od 18. do 21. februara

Međunarodni sajam turizma, 38. po redu, pod sloganom „Gde još niste bili?“ biće održan od 18. do 21. februara na Beogradskom sajmu, a zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Slovenija.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je na konferenciji za medije da će se ove godine na sajmu predstaviti rekordan broj izlagača – više od 1.150 iz 55 zemalja.

„To je rekordan broj, uz dve nove zemlje koje se predstavljaju, Namibiju i Maleziju. Očekujemo i rekordnu posetu, prošle godine sajam je posetilo 70.000 ljudi, ove očekujemo bar 75.000 posetilaca“, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, biće predstavljen i rekordan broj lokalnih turističkih organizacija – više od 140, koje će predstaviti svoje turističke potencijale.

Ljajić je rekao da je Sajam turizma u Beogradu najznačajniji u jugoistočnoj Evropi, a među sedam najznačajnijih u celoj Evropi, i uspeo je da održi standarde koje je postavio pre početka globalne finansijske krize.

„Nadam se da će se naša očekivanja ispuniti i da ćemo 21. februara moći da konstatujemo da smo imali najuspešniji sajam“, rekao je Ljajić.

On je istakao da je Sajam turizma značajan za srpski turizam, za povećanje turističkog prometa u zemlji, ali i sa stanovišta međunarodnog imidža i ugleda žemlje, budući da će više od 100 novnara iz regiona izveštavati sa manifestacije.

„Tokom sajma biće sklopljeni veliki broj ugovora i aranžmana“, podvukao je Ljajić.

Navodeći da je Slovenija zemlja partner, Ljajić je rekao da će sa slovenačkim ministrom razgovarati o mogućnostima za povećanje turističkog prometa, ističući da očekuje povećan broj turista iz Slovenije ove godine, jer je iskustvo pokazalo da u Srbiju nakon sajma uvek dolazi veći broj turista iz zemlje koja je partner.

Pored Sajma turizma, od 18. do 21. februara biće održani i 7. Sajam vina Beowinew, 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Horeca, kao i 12. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“, na oko 15.000 kvadrata izložbenog prostora, u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar