U trendu

Salon vina 9. marta u Paraćinu

Salon vina na kojem će učestvovati više od 60 vinarija iz Srbije i regiona biće održan 9. marta u Paraćinu, najavio je danas direktor Turističke organizacije opštine Paraćin Aljoša Gligorijević.

On je agenciji Beta na 41. Medjunarodnom sajmu turizma rekao da će na Salonu vina učestvovati vinarije iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Italije.

„Predstaviće se Vinarija Aleksić, Kraljevska vinarija Oplenac, Vinarija manastira Koporin, Despotika i druge“, naveo je Gligorijević.

Prema njegovim rečima, posetioci te manifestacije moći će da probaju najbolja vina i srpske sireve, kao i da uživaju u dobroj muzici.

„To će biti i dobra prilika da turisti obidju Grzu i Sisevac, poznata izletišta u okolini Paraćina“, kazao je on.

Gligorijević je najavio da će ove godine u Paraćinu biti otvoren turistički informativni centar u okviru kojeg će posetioci moći da se informišu o tome koje destinacije mogu da posete u tom gradu.

On je naveo da je u 2017. u Paraćinu bilo oko 13.000 noćenja turista, a u 2018. skoro 19.000 noćenja.

„To je pokazatelj da je naš grad zanimljiv za domaće i strane turiste koji kada borave u Paraćinu, izmedju ostalog, treba da probaju naše specijalitete, Vasinu tortu i paraćinsku pastrmku“, naveo je on.

Prema rečima Gligorijevića, Turistička organizacija opštine Paraćin saradjuje sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija s ciljem da se unapredi turizam u toj opštini.

„Tokom godine u Paraćinu organizujemo i Art fest, Dečiji kalendar, kao i brojne koncerte. Naša najdugotrajnija manifestacija je Sajam privrede koji se održava u drugoj nedelji oktobra“, kazao je on.

Gligorijević je ocenio da Sajam privrede više od 20 godina privlači domaće i strane posetioce Paraćina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.