U trendu

Samit ministara transporta 16+1 iduće sedmice u Beogradu

BEOGRAD – Naredne sedmice u Beogradu se održava Treći samit ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, najveći regionalni skup o infrastrukturniim projektima sa Kinom.

Iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, koja će biti domaćin ovog skupa, navode da je Srbija prepoznata kao jedan od najaktivnijih učesnika u okviru mehanizma saradnje 16+1 i zemlja koja ima vodeću ulogu u saradnji sa Kinom kad je reč o infrastrukturnim projektima.

Na ovom sastanku razgovaraće se ne samo o projektima koji se tiču Srbije, već o ukupnoj saradnji Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i njenom daljem razvoju, kaže Mihajlovićeva, koja je i predsedavajuća srpskog dela Mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Kine i Srbije.

Kinesku delegaciju na samitu predvodi ministar transporta Li Sjaopeng, s kojim se Mihajlovićeva sastala tokom posete srpske delegacije u Pekingu i razgovarala o najvažnijim infrastrukturnim projektima Srbije i Kine, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta i izgradnju auto-puta na Koridoru 11, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar