najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Samo jedna ispravna ponuda za Galeniku

Britansko-ruski konzorcijum „Fronter i Petrovaks“ (Frontier Pharma Limited i LLC NPA Petrovax Pharm) jedini je dostavio ispravnu ponudu za strateško partnerstvo u beogradskoj farmaceutskoj kompanija „Galenika“, objavio je RTS.

Za kupovinu „Galenike“ stigle su tri ponude, a kompanije iz Indije i Brazila, Cadila Pharmaceuticals Limited i EMS S.A, nisu ispunile uslove javnog poziva, ustanovila je Komisija za sprovodjenje strateškog partnerstva za „Galeniku“.

Da li će se ući u pregovore s konzorcijumom koji je dostavio ispravnu ponudu odlučiće Vlada.

Tehničke ponude za „Galeniku“ otvorene su pre mesec i po.

Britansko-ruski konzorcijum ponudio je cenu od minimalnih sedam miliona evra za 25 odsto vlasništva srpske kompanije i planira da sadašnji broj od 1.400 radnika smanji za polovinu.

„Sa stanovišta sindikata, to je prosto neprihvatljivo. U ‘Galenici’ su bila tri otpuštanja tehnološkog viška i, ukoliko vlada prihvati to partnerstvo, moramo da pregovaramo za bolje pozicije“, rekla je za RTS predsednica Samostalnog sindikata „Galenike“ Tamara Lalić.

U ponudi se obrazlaže da je smanjenje broja zaposlenih mera radi stabilizovanja „Galenike“, dok bi u skladu sa ulaganjima u novu tehnologiju, zaštitu životne sredine i širenje proizvodnje raslo i zapošljavanje.

„Nijedan strateški partner nije decidirano i jasno precizirao koji će iznos ulaganja biti, svi ovi ostali parametri pa i investicije će biti definisani i u ugovoru koji bi Vlada, ako se na takav korak odluči, trebalo da definiše ugovorom“, rekao je član Komisije za strateško partnerstvo u „Galenici“ Zoran Pantelić.

U kom roku će Vlada odlučiti hoće li ući u pregovore sa jedinim potencijalnim strateškim partnerom za „Gelniku“ još se ne zna, ali ako odluka bude pozitivna rok za pregovaranje je 90 dana, navodi RTS.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike