najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Saradnja Zrenjanina i kineskog grada Šenjanga

U Zrenjaninu je danas potpisano Pismo o nameri o uspostavljanju saradnje izmedju kineskog grada Šenjanga (Shenyang) i Grada Zrenjanina.

Pismo su potpisali Han Siaojan, zamenica predsednika Osbora za Šenjang i potpredsednica Asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama u tom gradu, i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Janjić je rekao da je saradnja Zrenjanina i Šenjanga, regije koja broji oko 8,2 miliona stanovnika, realizovana u sklopu državne saradnje Srbije i Kine.

“Vrlo brzo, već ove godine imaćemo konkretan sastanak sa kineskim privrednicima, da im predočimo naše potencijale kako bi neki od njih možda došli i investirali u naš grad”, rekao je novinarima gradonačelnik Zrenjanina.

Cilj potpisivanja tog dokumenta, koje će na snazi biti narednih pet godina, jeste promovisanje zajedničkog napretka i razvoja, saradnja u različitim oblicima i oblastima privrede, trgovine, turizma, poljoprivrede, nauke, tehnologije, kulture, obrazovanja, sporta, javnog zdravlja, zaštite životne sredine i drugim sektorima.

Prošle godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa kineskom nacionalnom elektroenergetskom korporacijom u cilju uspostavljanja saradnje na polju razvoja energije, infrastrukture, projekata koji se tiču zaštite životne sredine, otpada i vode.

“Mi pregovaramo i dalje, nije se odustalo od te saradnje”, dodao je Janjić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike