U trendu

Saradnja Zrenjanina i kineskog grada Å enjanga

U Zrenjaninu je danas potpisano Pismo o nameri o uspostavljanju saradnje izmedju kineskog grada Å enjanga (Shenyang) i Grada Zrenjanina.

Pismo su potpisali Han Siaojan, zamenica predsednika Osbora za Šenjang i potpredsednica Asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama u tom gradu, i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Janjić je rekao da je saradnja Zrenjanina i Å enjanga, regije koja broji oko 8,2 miliona stanovnika, realizovana u sklopu drÅŸavne saradnje Srbije i Kine.

„Vrlo brzo, već ove godine imaćemo konkretan sastanak sa kineskim privrednicima, da im predočimo naÅ¡e potencijale kako bi neki od njih moÅŸda doÅ¡li i investirali u naÅ¡ grad“, rekao je novinarima gradonačelnik Zrenjanina.

Cilj potpisivanja tog dokumenta, koje će na snazi biti narednih pet godina, jeste promovisanje zajedničkog napretka i razvoja, saradnja u različitim oblicima i oblastima privrede, trgovine, turizma, poljoprivrede, nauke, tehnologije, kulture, obrazovanja, sporta, javnog zdravlja, zaÅ¡tite ÅŸivotne sredine i drugim sektorima.

Prošle godine potpisan je Memorandum o razumevanju sa kineskom nacionalnom elektroenergetskom korporacijom u cilju uspostavljanja saradnje na polju razvoja energije, infrastrukture, projekata koji se tiču zaštite şivotne sredine, otpada i vode.

„Mi pregovaramo i dalje, nije se odustalo od te saradnje“, dodao je Janjić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar