U trendu

SAS preuzeo britansku firmu Boemska koja posluje i u SRB

BEOGRAD – Globalna tehnološka kompanija SAS preuzela je britansku firmu Boemska, specijalizovanu za razvoj lou-kod/no-kod aplikacija i upravljanje analitičkim procesima na SAS platformi, a koja u Srbiji ima centar za istraživanje i razvoj.

Akvizicija je, kako se navodi u saopštenju SAS-a, u skladu sa misijom kompanije da podrži analitički ciklus i olakša migraciju korisnika u klaud.

Imovina i poslovanje Boemske, male tehnološke kompanije sa sedištem u Velikoj Britaniji i centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji, biće integrisani u SAS, poručuju iz ove firme.

Boemska je dugogodišnji tehnološki partner, čiji su globalni klijenti korisnici SAS-a u oblasti finansijskih usluga, zdravstvnoj zaštiti i transportu.

Tržište se ubrzano razvija i zahteva neprekidne inovacije tehnoloških kompanija. Preduzeća traže inteligentna rešenja kako bi ubrzala i uspešno migrirala svoje podatke i procese u klaud. Boemska integriše SAS analitiku sa aplikacijama u klaudu, omogućavajući brzu analitiku i rad modela, objašnjava se u saopštenju.

„SAS je odlučan da učini veštačku inteligenciju i analitiku dostupnim svima, bilo gde da se nalaze“, poručio je izvršni potpredsednik i glavni tehnološki direktor SAS-a Brajan Haris.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.