U trendu

SBB: Dobrovoljci hoće da seku naše kablove

Kablovski operater SBB saopštio je danas da poseduje informacije da se priprema grupa lažnih dobrovoljaca koji će otpočeti seču kablova te kompanije po zgradama.

Do Junajted (United) grupe, kako se navodi, u okviru koje posluje SBB, svakodnevno stižu informacije da se sprema akcija nelegalne seče optičkih i koaksijalnih kablova koji pripadaju mreži SBB.

„Posle zlonamernog poziva gradskog činovnika Gorana Vesića da gradjani treba da se okrenu protiv SBB-a iznoseći neistine o nelegalnim kablovima, postavljamo pitanje institucijama u Srbiji da li država priprema uništavanje imovine stranom vlasniku“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da i „pored toga što je SBB javnosti predočio da poseduje sve legalne ugovore koji decenijama omogućavaju zakonski rad u Srbiji, državni funkcioneri poput Vesića, koji su javno obećali da će tužiti i koje smo u tome podržali sa uverenjem da ćemo na sudu dokazati da je pravda na našoj strani, doneli su izgleda odluku da ponište svako pravo u državi Srbiji“.

Ta kompanija je navela da „poseduje informaicju da će uz javno i tajno huškanje vlasti, dobrovoljci otpočeti seču kablova SBB-a po zgradama“. 

„SBB upozorava nadležne institucije u Srbiji, da ukoliko se na bilo koji kabl u vasništvu kompanije SBB primeni sila i onemoguće korisnici da prate program, da će ukoliko policija ne reaguje, pored tužbi, morati i da otpočne proces odbrane imovine i prava na slobodan rad“, naveo je SBB.

Ističe se da SBB redovno plaća struju JP EPS Snabdevanje za sve potrošače u okviru SBB-a, kao što su upravne zgrade, habovi, data centri i poslovnice i to iznosi oko milion evra godišnje.

„Oprema SBB koja se nalazi u stambenim jedinicama služi isključivo za isporuku kvalitetnog signala, odnosno usluga televizije, interneta i fiksne telefonije tim istim stambenim jedinicama“, navedeno je u saopštenju.

„Naši pojačivači signala imaju manju potrošnju struje od najslabije sijalice. Na identičan način električnu energiju koriste i ostali telekomunikacioni i kablovski operatori, bilo privatna, bilo akcionarska društva“, naveo je SBB.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.