U trendu

Sedma konferencija Vikilajv na srpskom 1. i 2. aprila

BEOGRAD – Ovogodišnja konferencija urednika i urednica Vikipedije na srpskom jeziku – Vikilaj održaće se 1. i 2. aprila, u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom (SKIP) centru, u Beogradu.

Iz Vikipedije Srbija najavljuju da će konferencija biti u znaku 20 godina Vikipedije na srpskom jeziku, te pozivaju zainteresovane urednike i urednice Vikipedije, volonteri Vikimedije, saradnici i partneri da se događaju pridruže.

„Vikilajv je lokalna konferencija Vikipedijanaca i Vikimedijanaca iz Srbije tokom koje se obrađuju razne teme u vezi sa slobodnim znanjem, Vikimedijinim projektima, kao i aktuelnim kampanjama i inicijativama koje za cilj imaju veću dostupnost slobodnog sadržaja na internetu i promociju volonterizma“, navode organizatori.

Konferencija ima za cilj okupljanje, umrežavanje i razmenu znanja među urednicima najveće onlajn enciklopedije na Balkanu.

Interaktivni program omogućiće učesnicima da podele svoje iskustvo, ali i steknu veštine koje mogu primeniti u kasnijem radu.

Uz lokalne biće predvanja i ljudi iz regiona u vezi sa različitim modelima projekata koji se realizuju u okviru Vikimedijinih zajednica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar