Sednica Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali predsedavao je danas sednicom Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, na kojoj je razmotren koncept Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, koji podrazumeva set kontrolnih i podsticajnih mera.

Trenutnim konceptom je definisano pet osnovnih ciljeva: efikasniji nadzor nad tokovima sive ekonomije, unapređenje rada Poreske uprave u cilju efikasnije naplate poreza, podsticajne mere za fer konkurenciju, legalno preduzetništvo i zapošljavanje, administrativno rasterećenje i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije.

Na sastanku je, kako je saopšteno, definisano da će do kraja februara stručna grupa, koja deluje u okviru Koordinacionog tela, završiti nacrt Akcionog plana, koji se zatim upućuje svim ministrima koji su članovi Koordinacionog tela, a kako bi bio spreman za usvajanje.

Sagovornici su istakli da je cilj da Akcioni plan bude usvojen na sednici Vlade Republike Srbije u martu ove godine, nakon čega bi počela njegova primena.

Sednici su prisustvovali i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike