U trendu

Seminar „Rosatoma“ u Privrednoj komori Srbije

BEOGRAD – U Privrednoj komori Srbije danas će biti otvorena konferencija na kojoj će ruska Državna korporacija „Rosatom“, globalni lider u oblasti primene nuklearne energije u mirne svrhe, predstavnicima srpskih kompanija, naučno-istraživačkih organizacija i državnih institucija predstaviti svoje projekte i plan nastupa na tržištu Srbije.

Konferencija se organizuje u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije Nenada Popovića, kao i sa Privrednom komorom Srbije.

Na otvaranju skupa, obratiće se ministar Popović, zatim, Andrej Hripunov, šef Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji, Boris Arseev, direktor Odeljenja za međunarodne poslove Državne korporacije „Rosatom“ i Zoran Vujović, potpredsednik Privredne komore Srbije.

„Rosatom“ posluje na pet kontinenata u preko 50 zemalja, zapošljavajući čak 250.000 ljudi u preko 330 preduzeća i 37 nuklearnih postrojenja širom Rusije, sa 133 milijarde dolara unapred ugovorenih nuklearnih projekata za narednih 10 godina.

Ta ruska državna korporacija je lider u razvoju inovacija i novih tehnologija u području primene atomske energije u mirne svrhe, pre svega u oblastima energetike, medicine, poljoprivrede i industrije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.