Sertić: Javni poziv za Železaru za desetak dana

Foto: Beta

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru Smederevo biti objavljen za desetak dana.

On je u Skupštini Srbije obrazlažući Predlog zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Železare Smederevo, rekao da će svaka kompanja moći da se prijavi i da će se onda videti da li ima zainteresovanih ili će se ostati na sadašnjim pregovorima.

„Železara Smederevo je ozbiljan stub i potencijal razvoja i ne možemo da je ostavimo bez pomoći države“, rekao je on i dodao da je ključna stvar da se ljudi zaposle.

On je istakao da Železara do sada nije definisala svoja imovinska prava i da se ne zna šta je imovina Železare.

„Da bi smo mogli da razgovaramo sa potencijlanim partnerom moramo da budemo dobar partner i da znamo čime raspožemo“, dodao je Sertić.

On je istakao da se u zakonu definišu zemljište i svi objekti i dodao da Železara ima milion kvadrata poslovnog prostora na tri lokacije.

Sertić je rekao i da je na svetskom tržištu ozbiljna kriza u potražnji čelika i da je politička obaveza da Vlada uradi sve što može da spasi Železaru.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar