najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sertić: Sutra ponovo razmatranje ponuda za Telekom

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će svih šest ponuda koje su stigle za Telekom Srbije sutra biti ponovo razmotrene, nakon čega će se u narednim danima dobiti „mnogo jasnija slika“ .

„Ja sam optimista da ćemo imati najbolje moguće tržišne ponude. Kako ćemo se mi, kao Vlada Srbije odnositi prema tome, zavisiće ne samo od cene,već i od investicionog programa i odnosa prema socijalnim davanjima, jer je interes da Telekom živi i za 15, 20 godina i da u promenjenim ekonomskim odnosima možemo da se borimo sa konkurencijom“, rekao je Sertić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

O nedavnoj poseti delegacije Srbije Kini, koju je predvodio premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede je kazao da nijedna od 16 zemalja nije potpisala toliko sporazuma kao Srbija, „što govori da su ministarstva dobro pripremila poslove“.

„Interesovanje kompanije HBIS za kupovinu Železare može da donese ozbiljne promene..Mi razgovaramo i sa drugim kompanijama, ali nijedna nije ni približno zainteresovana niti nudi uslove kao kompanija HBIS“, dodao je Sertić.

On je naveo i da će tender za Železaru biti javno objavljen i da će svako moći da se prijavi.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji svega nekoliko privatnih kineskih kompanija, a interes zemlje je da ih bude što više.

„Kina nije samo proizvođač najosnovnijih dobara, već ulaže u investicije u razvoj i na bazi te investicije mi možemo da imamo višestruku korist“, kazao je ministar privrede.

Delegacija Srbije boravila je u trodnevnoj poseti Kini od 24. novembra.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike