U trendu

„Sigma“ s partnerima iz Egipta osniva zajedničku kompaniju

BEOGRAD – Kompanija „Sigma“ iz Crvenke potpisala je danas dva memoranduma o razumevanju s dve kompanije iz Egipta o osnivanju zajedničkog preduzeća za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Navodi se da će srpska firma sarađivati sa kompanijama „Tećnical Ćemical Laboratories“ i „Rampex“ iz Kaira, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji.

Dodaje se da će „Sigma“ izvoziti svoju tehnologiju, a zajedničkim ulaganjem sa Egipćanima, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

Sekretar Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS Dragan Stevanović kaže da je dogovoreno da Sigma da opremu i tehnologiju, a dve povezane egipatske firme logistiku u proizvodnji i distribuciju dezinfekcionih sredstava na teritoriji Egipta.

„Egipatska kompanija bi plasirala gotove proizvode, kao i tehnologiju drugim afričkim zemljama“, kaže on.

U saopštenju PKS se navodi da su memorandume o razumevanju potpisali vlasnik i direktor „Sigma Crvenka“ Dragan Kapičić i dr Hoda Galal Jasa, predsednica i izvršna diretorka HYas sa Group, u čijem se vlasništvu nalaze obe egipatske kompanije.

U saopštenju se dodaje da je u pitanju višemilionska zajednička investicija, a finalizacija ugovora dve strane planirana je na jesen ove godine.

Domaća kompanija „Sigma“ vlasnik je tehnologije „Hlorogen“, poseduje C znak za opremu, i jedina u zemlji ima EU sertifikat da je njihovo sredstvo efikasno na virus Sars-CoV-2, koji je izazivač Covid-19, dodaju iz PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar