U trendu

Sindikat Kroacija Erlajnza najavljuje štrajk za sredu

ZAGREB – Uprava avio kompanije Kroacija Erlajnz i sindikat ORCA (Organizacija radnika Kroacija Erlajnza) danas nisu postigli dogovor, pa sindikat ostaje pri najavi početka štrajka u sredu, 8. avgusta u 6 sati ujutro, prenose hrvatski mediji.

Uprava kompanije je u saopštenju i nadalje izrazila spremnost na dijalog, te ističe da nastavlja „da preduzima sve potrebne radnje kako bi se maksimalno umanjile štetne posledice najavljenog štrajka“, prenosi Hina.

„Uprava nije odstupila od svojih stavova. To znači da u sredu u 6 ujutro počinje štrajk“, kazao je u izjavi za medije Marko Božičević iz Hrvatskog sindikata civilnih pilota nakon pregovora s Upravom avio kompanije.

S obzirom da će doći do problema jer će određeni broj letova biti otkazan, on se izvinio svim putnicima te zamolio za razumevanje.

I iz Uprave Kroacija Erlajnza su potvrdili da na današnjem sastanku nije postignut dogovor oko otkazivanja štrajka, ponavljajući da sindikat ORCA istrajava u svojim zahtevima iz aprila 2017. koji predstavljaju dodatni trošak kompaniji od 53 miliona kura (oko sedam miliona evra), što je za kompaniju „u ovom trenutku neprihvatljivo“, prenosi Hina.

Portparol kompanije Davor Janućiš u izjavi novinarima nakon sastanka odbacio je tvrdnje da Uprava nije ništa ponudila sindikatima. „Sindikati su tražili povećanje od 53 miliona kuna, uprava ponudila 13 miliona“, rekao je.

Iz kompanije su najavili da će se sve informacije putnicima redovno objavljivati i ažurirati na kompanijskoj web stranici www.croatiaairlines.hr, a za detaljne informacije dostupan im je i kontakt centar.

Iz Kroacija Erlajnza su prošle nedelje objavili da će gubici za kompaniju po svakom danu štrajka iznositi do 800.000 evra, te da će štrajk u prvom najavljenom danu uticati na gotovo 7.000 putnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar