U trendu

Siniša Mali sa MMF-om o reformi Poreske uprave

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi Džejms Rouf o transformaciji i modernizacija Poreske uprave koja je u toku, a koja bi tu instituciju trebalo da učini efikasnijom, kao i da unapredi rad poreskog sistema.

Sagovornici su se saglasili da je u pitanju važan proces koji treba da se uradi temeljno i na sistemski način, a prvi rezultati bi trebalo da se vide krajem 2019. godine.

Postavljeni su ambiciozni ciljevi, a jedna od važnih tema u okviru transformacije rada Poreske uprave je i ubrzan i efikasniji povraćaj PDV-a, složile su se dve delegacije.

Misija MMF-a boravi u Beogradu od 24. septembra do 4. oktobra, a povodom prvog razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike „The Policy Coordination Instrument“ (PCI).

Srbija i Misija MMF su nakon uspešno završenog trogodišnjeg Stand-by aranžmana u julu ove godine započeli novi aranžman, PCI, koji je nefinansijski aranžman, ima savetodavnu ulogu i orijentisan je na sprovođenje strukturnih reformi.

Novi aranžman je odobren za period od 30 meseci, a je planirano je da pet puta i to na šest meseci budu razmatrani rezultati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.