Sledeće nedelje prvo rešenje o ozakonjenju objekta

Mihajlović je novinarima u Skupštini Srbije rekla da gradjani ne moraju da dolaze u lokalne samouprave, već da će iz lokalne samouprave zvati svakog ko je podneo zahteve, ali i one gradjane koji to nisu učinili i da će i u tom slučaju objekti biti legalizovani.

“Mi ćemo do kraja nedelje imati prvo rešenje u Beogradu i vrlo brzo ćemo imati priličan broj ljudi koji će imati ozakonjene objekte”, rekla je Mihajlović i ponovila da će biti srušeno sve što se ne ozakoni.

Na pitanje o dopuni Zakona o projektu Beograd na vodi, koji je nedavno usvojila Skupština, ona je rekla da nijedan investitor, domaći ili strani, mali ili veliki, ne može da gradi ako nema gradjevinsku dozvolu pa ni u tom slučaju.

“Zakonom je dopunjeno davanje posebne gradjevinske dozvole za pripremne radove za objekte preko 30.000 kvadranih metara. U pitanju je kula, za pripremne radove, stavljanje šipova, u cilju bezbednosti. Ovo nije gradjevinska dozvola za izvodjenje gradjevinskih radova, već dozvola za izvodjenje pripremnih radova”, rekla je ministarka.

Ona je dodala da ministarstvo i vlada rade u skladu sa zakonom i da ništa ne može da se radi ako nema dozvole.

(Beta)

Ostavite komentar