najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Smanjenje duga i reforma glavni izazovi za Srbiju

Šef delegacije MMF Džejms Ruf izjavio je danas u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da su smanjenje javnog duga, racionalizacija i strukturne reforme najvažniji izazovi za Srbiju i da u ovim oblastima očekuje još bolje rezultate u narednom periodu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, na sastanku sa delegacijom MMF povodom četvrte revizije aranžmana iz predostrožnosti, Vučić je izrazio uverenje da će se do sledećeg dolaska misije u Beograd Vlada Srbije i on lično dodatno angažovati u cilju uspešnog procesa racionalizacije javnog sektora.

Ruf je rekao da su pozitivne ocene koje je Srbija dobila od svih medjunarodnih finansijskih institucija veoma ohrabrujuće i posebno naglasio da je pozitivan pomak vidljiv i da program napreduje u smeru uspešne realizacije.

On je ocenio da predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji ne bi trebalo da se odraze na nastavak reformi.

Premijer Vučić zahvalio je delegaciji MMF na čestitkama za uspeh koji je postignut do ovog trenutka i rekao da je namera Srbije da uloži još mnogo rada kako bi ostala na dobrom putu.

Tema razgovora bila su i preduzeća u restruktuiranju, pre svega Elektroprivreda Srbije, Železnice, Srbijagas i RTB Bor.

Povodom četvrte revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, MMF je u Srbiju stigao 17. februara, a plan je da ostanu do 26. februara.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike