U trendu

Solarna autobuska stajališta stižu u Apatin

BEOGRAD – Apatinska opština je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dobila sredstva za postavljanje solarnih autobuskih stajališta, piše RTV.

U mestima Prigrevica, Sonta i Svilojevo u apatinskoj opštini, već su dobili savremena autobuska stajališta sa solarnim panelima koji omogućuju punjenje mobilnih telefona, upotrebu SOS telefona ili pozivanje Hitne pomoci, vatrogasaca i policije.

Naldežni, piše RTV, najavljuju da će tokom godine solarna stajališta biti postavljena u selu Kupusina i Apatinu.

„Autobusko stajalište koriste i radnici, koji su do sada stajali po okolnim ulicama ili Trgu, a staro stajalište nije imalo ni klupu, dok novo ima i to. Novo stajalište ima i punjače za mobilni telefon, a biće i interneta“, zjavio je Mile Vujaklija, sekretar MZ Prigrevica.

Ukupna vrednost investicije je 3,7 miliona dinara, od čega je Pokrajisnki sekretarijat dao tri miliona dinara, rekao je Nedeljko Ševarac, energetski menadžer u opštini Apatin.

Iz Sonte i Svilojeva prema Apatinu saobraća samo „Apatintrans“, dok iz Prigrevice putnike prevozi i „Severtrans“.

Polasci između mesta su svakodnevni na sat, sat i po ili dva, a mesečno se preveze oko 5.000 putnika, od kojih je najviše srednjoškolaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.