U trendu

SP Lasta: Nije tačno da ne izvršavamo ugovor o partnerstvu sa Gradom Beogradom

 Saobraćajno preduzeće Lasta saopštilo je danas da je apsolutno netačno da ne izvršava sve obaveze iz Ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa Gradom Beogradom u obavljanju javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika.

U saopštenju tog preduzeća, povodom izjave zamenika gradonačelnika Beograd Gorana Vesića da je to preduzeće dobilo opomenu pred raskid ugovora zbog smanjenog broja polazaka autobusa 16. i 17. maja, navedeno je da tih dana nisu održana ukupno 32 prigradska i lokalna polaska.

„U pojedinim medijima je od strane predstavnika Grada Beograda istaknuto da Lasta 16. i 17. maja nije održala više od 300 polazaka, što apsolutno nije tačno. Od 1. januara ove godine Lasta je održala 99,5 odsto prigradskih i lokalnih polazaka koji se odnose na prevoz putnika na teritoriji Grada Beograda. Ugovorom je predvidjen prag od potrebnih i minimalnih 97 odsto održanih polazaka, pa je potpuno jasno da Lasta izvršava svoje obaveze iz ugovora“, navedeno je u saopštenju.
Vesić je danas rekao da je utvrdjeno da Lasta na prigradskim i lokalnim linijama 16. maja nije ostvarila bez obrazloženja 129 polazaka, a 17. maja još 134 polaska autobusa. On je ocenio da se to posebno odrazilo na kvalitet prevoza u Mladenovcu, gde su se stvarale velike gužve i da je takvo ponašanje nedopustivo zbog čega je Lasta dobila poslednje upozorenje pred raskid ugovora.

U saopštenju Laste se ističe da to preduzeće čini sve što je u njenoj moći da kao dugogodišnji partner Grada Beograda i u duhu odlične poslovne saradnje da prevoz putnika u prigradskom i lokalnom prevozu na teritoriji Grada Beograda obavlja redovno i da putnici budu zadovoljni.

Dodaje se da će se, u cilju održavanja odlične poslovne saradnje i rešavanja svih nesuglasica, u prostorijama Sekretarijata za javni prevoz, sutra održati sastanak, kojem će prisustvovati predstavnici tog preduzeća i Grada Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar