najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija može da snabdeva strujom celo Kosovo

Srbiji je data mogućnost da ima ugovorne odnose sa svim građanima Kosova radi snabdevanja električnom energijom, pošto kompaniji Elektrosever neće biti ograničen rad samo na severu Kosova, piše danas prištinski dnevnik Koha ditore.

Ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri je takvu mogućnost ocenila kao pozitivnu za građane Kosova, pošto će biti u prilici da biraju kompaniju koja će ponuditi najbolje uslove snabdevanja električnom energijom.

Pored Elektrosevera, u toku je registracija jedne kompanije iz Srbije za trgovinu električnom energijom i jedne koja će delovati na području telekomunikacija.

Licenca koju će dobiti Elektrosever, kćerka firma Elektroprivrede Srbije, važiće za celu teritoriju Kosova.Sporazumom Beograda i Prištine o energetici koji je potpisan 2. avgusta u Briselu, predviđeno je da EPS podnese zahtev za registraciju svoje frime u Kosovskoj agenciji za registraciju biznisa, koja deluje u okviru Ministarstva trgovine i industrije Kosova.

Krajem prošle nedelje su predstavnici EPS-a predali zatev za registraciju firme i očekuje se da sve formalnosti budu završene za sedam dana.

Vlada Srbije je dala saglasnost za formiranje Elektrosevera, a Upravni odbor EPS-a je imenovao Bobana Novakovića za direktora te firme.  

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike