najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija na pravom putu ekonomskih reformi

Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Fil Benet danas je u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ocenio da je Srbija na pravom putu ekonomskih reformi.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Benet je istakao posvećenost EBRD razvoj saradnje sa Srbijom u više različitih sektora.

Premijer Srbije je kazao da ta banka ima važnu ulogu u tekućem procesu reformi i razvoju privrede Srbije.

Vučić je rekao da je jedna od najvažnijih strateških projekata Srbije restruktuiranje i revitalizacija RTB Bor i zatražio podršku EBRD u tom procesu.

Tema razgovora bila je i saradnja Srbije sa EBRD u pronalaženju strateškog partnera za Telekom, restruktuiranje dugova Srbijagasa i pružanje pomoći u završetku procesa restruktuiranja Železnica Srbije i Elektroprivrede Srbije.

Potvrdjeno je da je EBRD zainteresovan za investiranje u sektor obnovljivih izvora energije, kao što su vetroparkovi.

Vučić i Benet su razgovarali i o zajedničkom programu Vlade Srbije i EBRD za podršku malim i srednjim preduzećima i razvoju preduzetništva kroz izuzetno povoljne kreditne linije, koje bi bile plasirane preko banka u Srbiji.

Razmatrano je i više projekata grada Beograda, medju kojima je i izgradnja nove autobuske stanice, postavljanje javne rasvete i rešavanje problema uklanjanja otpada.

Benet je, kako je saopšteno, pohvalio rad gradske uprave i njihovu posvećenost važnim projektima.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike