najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija nudi najbolje uslove za ulaganja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas švajcarske kompanije da ulažu u Srbiju i poručio da Srbija može da ponudi najbolje ulove za strane inevesticije u regionu.

Obraćajući se učesnicima Poslovnog foruma u organizaciji Privredne komore Švajcarska – Centralna Evropa u Cirihu, Vučić je govorio o ekonomskim i zakonskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i o spoljnopolitičkim aktivnostima vlade, sporazumu sa MMF-om i odnosima u regionu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić je švajcarske investitore obavestio o podsticajima koje Vlada Srbije daje stranim kompanijama i naglasio da je “Srbija u mogućnosti da ponudi najbolje uslove u regionu za sve strane investicije”.

Vučić je, kako se dodaje, takođe istakao da Srbije čini sve kako bi sačuvala regionalnu stabilnost. “Region Zapadnog Balkana može da ide napred samo ako svi zajedno radimo. Srbija će nastaviti da investira u regionalnu stabilnost. Naš posao je da radimo za naš narod”, rekao je srpski premijer.

Otvarajući forum “Srbija na putu moderne ekonomije”, ambasador Švajcarske u Beogradu Žan Danijel Ruh istakao je da je broj švajcarskih investicija u 2014. udvostručen u odnosu na  2013. godine i da su švajcarske kompanije najviše zainteresovane za ulaganja u oblasti informacionih tehnologija, poljoprivrede, industrijske proizvodnje i drvne industrije.

“Beograd je dinamičan i moderan grad sa obrazovanim ljudima voljnim da rade na izgradnji dobre budućnosti za svoju zemlju”, naglasio je Ruh i dodao da je Vlada Srbije odlučna da obezbedi sigurno poslovanje stranim kompanijama i da veliku važnost pridaje regionalnoj stabilnosti.

Na forumu je učestvovao i ministar finansija Dušan Vujović, koji je nakon obraćanja odgovarao na brojna pitanja predstavnika švajcarskih kompanija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike