U trendu

Srbija predstavlja kongresnu ponudu na sajmu u Barseloni

BARSELONA – Kongresni biro Srbije, koji posluje kao zasebno odeljenje Turističke organizacije Srbije (TOS), predstavlja kongresnu ponudu Srbije na sajmu „IBTM World 2019“ koji se od 19. do 21. novembra održava u Barseloni.

Kako se navodi na sajtu TOS-a, Srbiju konkurentnom na međunarodnom tržištu čine dobra saobraćajna povezanost, ponuda kvalitetnih hotela sa kapacitetima za poslovne skupove, profesionalnost i iskustvo domaćih pružalaca usluga.

Prema podacima Međunarodne kongresne asocijacije – IČA, Srbija je u 2018. godini bila na 53. mestu u svetu i 27. u Evropi po broju održanih međunarodnih kongresa, a glavni grad Beograd na 37. mestu u Evropi.

Osim Kongresnog biroa TOS-a, kao nosioca nastupa naše zemlje, svoju ponudu međunarodnim klijentima predstaviće i nekoliko hotela širom Srbije, kao i nacionalni avio prevoznik Air Serbia.

Izlagači iz Srbije održaće zajedno više od 400 unapred zakazanih sastanaka.

Sajam „IBTM World 2019“ okuplja oko 2.600 međunarodnih izlagača iz 150 zemalja, a u toku tri dana trajanja na sajmu će ukupno biti realizovano više desetina hiljada sastanaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.