U trendu

Srbija zemlja partner na Sajmu privrede u Mostaru

Skoro 60 kompanija iz Srbije predstaviće od 11. do 14. aprila svoje proizvode i usluge na 21. medjunarodnom sajmu privrede u Mostaru, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Sajam će, kako je najavljeno, otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Srbija, zemlja partner na ovogodišnjoj manifestaciji, pored privrednog potencijala i izvoznih mogućnosti promovisaće i turističku ponudu, kulturnu baštinu i gastronomiju.

Na oko 900 kvadratnih metara izložbenog prostora, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), na mostarskom sajmu izlagaće srpske kompanije iz skoro svih sektora privrede.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da Srbiju ovoga puta predstavljaju uglavnom velike i srednje kompanije privatnog i javnog sektora, značajni izvoznici u oko 100 zemalja regiona i sveta, od kojih neke posluju na više od 60 tržišta.

„Medju izlagačima su i manje brzorastuće pouzdane firme koje imaju oformljenu ozbiljnu i kvalitetnu ponudu koja se već probija u regionu. Većina ih je već poznata bosanskohercegovačkim partnerima i izlagačima iz drugih zemalja“, rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, sajam je značajna platforma za regionalno umrežavanje privrednika.

Na izložbenom prostoru od 30.000 kvadratnih metara okupiće se predstavnici privreda i kompanija iz više od 20 zemalja.

Tokom trajanja sajma, PKS će organizovati pojedinačne prezentacije kompanija, „B2B“ razgovore, a predstavnici komore učestvovaće na Prvoj poslovnoj konferenciji Foruma privrednih komora jadransko-jonskog područja „Regionalni razvoj – Izazovi budućnosti“.

U okviru Evropske mreže preduzetništva, PKS i RAS u saradnji sa INTERA Tehnološkim parkom Mostar i Spoljnotrgovinskom komorom BiH organizovaće 10. aprila Medjunarodne „B2B“ susrete, za pronalaženje dobavljača, kupaca, partnera i uspostavljanje poslovnih kontakata koji će otvoriti nove poslovne mogućnosti prekogranične saradnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar