U trendu

Srpska delegacija u Parizu na razgovorima o BG metrou

BEOGRAD – Delegacija Srbije koja danas putuje u Francusku razgovaraće sa predstavnicima kompanija „Alstom“ i „Ežis rejl“, koje su angažovane na projektu izgradnje beogradskog metroa, a srpskoj delegaciji će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, saopštilo je Ministarstvo finansija.

U delegaciji će, osim ministra finansija Siniše Malog, biti i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Beogradskog metroa i voza Stanko Kantar.

Tokom posete Parizu, ministar Mali će se sastati sa francuskim ministrom ekonomije i finansija Brunom Le Merom, ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Rijesterom i ministrom saobraćaja i energetike Žan-Baptist Žebarijem.

U saopštenju se podseća da su Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija „Pauer Čajna“ i francuske kompanije „Alstom“ i „Ežisrejl“ u januaru potpisali Memorandum o razumevanju za projekat Beogradski metro.

On predviđa saradnju potpisnica na projektu izgradnje metroa u Beogradu, kako bi bila izgrađena moderna, efikasna i pouzdana mreža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.