U trendu

Srpska investicija: U Ljubljani otvoren hotel „Interkontinental“

U Ljubljani je otvoren hotel „Interkontinental“, jedini sa pet zvezdica u glavnom gradu Slovenije. Srpska investicija „Delta holdinga“ od 50 miliona evra jedna je od retkih na tržištu Evropske unije.

Veoma luksuzan hotel, sagrađen je za godinu i po, smešten je u centru grada, ima 165 soba, predsedničke apartmane,14 standardnih apartmana, spa centar, restorane, konferencijsku salu i druge sadržaje.

Namenjen je pre svega poslovnim ljudima a investitor je zadovoljan efikasnošću slovenačke državne uprave.

„Ono što je bilo fascinantno i za lokacijsku dozvolu i za građevinsku dozvolu, za protivpožarnu, za kategorizaciju, da sve ono što piše je tako i mi smo samo pratili, kao svi drugi koji prave investicije“, kaže regionalni direktor „Interkontinentala“ Živorad Vasić.

Vasić ističe da „nema nikakvih začkoljica, nema problema“.

„Ako vam se kaže nešto, to je onda tako i mi smo samo pratili korake koji su nam bili predstavljeni. Nismo imali čak ni pravni tim koji je bio iza toga“, kaže Vasić.

Nina Kosin, iz Turističke organizacije Ljubljane kaže da slovenačka prestonica beleži veliki turistički rast.

Navodi da je poslednjih 10 godina rast 202 odsto, a prošle godine je bio 12 procenata.

„Ovde ima različitih hotela, uglavnom sa tri i četiri zvezdice. Drago nam je što je otvoren ‘Interkontinental’, prvi hotel sa pet zvezdica u Ljubljani.To će pomoći privlačnosti destinacije, pre svega poslovnim gostima“, rekla je Nina Kosin, prenosi RTS.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar