U trendu

Srpska pšenica na egipatskom tržištu?

Egipat je spreman da uvrsti Srbiju na listu zemalja iz kojih je dozvoljen uvoz pšenice, rekao je ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministar Rasim Ljajić i Alguvejli danas su razgovarali i o mogućnosti da proizvođači pšenice iz Srbije dobiju saglasnost egipatske vlade za izvoz na tržište te države.

Ambasador je na sastanku sa ministrom Ljajićem istakao potpunu spremnost nadležnih institucija da uvrste Srbiju na tu listu, dodajući da su u toku završne procedure u tom cilju.

Ljajić i Alguvejli su se tokom sastanka saglasili da postoji prostor za razvijanje trgovinske razmene i u drugim oblastima, kao što su energetika, građevinarstvo, automobilska i farmaceutska industrija.

Kada je u pitanju turizam, oni su se saglasili da je bilateralna saradnja u toj privrednoj grani u usponu, ali i da je potrebno dodatno raditi na promociji turističkih potencijala Srbije u Egiptu, kao i egipatske ponude na našem tržištu.

Razgovarali su i o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i budućim koracima u cilju jačanja saradnje u oblastima trgovine i turizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.