U trendu

Srpske firme na Sajmu zaštite na radu u Dizeldorfu

DIZELDORF – Na Međunarodnom stručnom sajmu lične zaštite, bezbednosti preduzeća i zaštite zdravlja na radu „A+A“ koji će se od danas do 29. oktobra održati u Dizeldorfu, predstaviće se devet srpskih kompanija, objavljeno je na sajtu Privredne komore Srbije (PKS).

Ovaj, treći po redu nastup srpskih kompanija organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja kaže da je PKS uz finansijsku podršku SIPPO formirala interaktivnu hibridnu platformu za organizaciju sastanaka na stranici „https://expo.pks.rs/“ kako bi što više kompanija dobilo priliku da se poveže sa poslovnim partnerima.

Istakla je da će uz pomoć ove platforme svi partneri srpskih kompanija, koji iz objektivnih razloga ne budu mogli da budu prisutni na sajmu, moći da održe sastanak i posete nacionalni štand.

„A+A“ omogućava upoznavanje sa novim trendovima u tehnologijama i materijalima koji se primenjuju u ovoj specifičnoj oblasti tekstilne i industrije obuće što omogućava praćenje i potreba krajnjih korisnika.

„Bezbednost i zaštita zdravlja na radnom mestu su u poslednje vreme postali posebno značajni, jer su ljudi na rukovodećim mestima u kompanijama postali svesni da briga o zaposlenima zapravo predstavlja ulaganje koje obezbeđuje dalji rast“, ističe Lalović.

Uprkos pandemiji, na sajmu će ove godine svoje proizvode predstaviti 1.245 kompanija iz svih krajeva sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.