najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srpski privrednici spremni za nemačke uvoznike

Predstavnici 43 srpske kompanije ove nedelje putuju u Dortmund u Nemačku na direktne razgovore sa potencijalnim nemačkim poslovnim partnerima, najavilo je danas Nemačko-srpsko privredno udruženje.

Kako se navodi, dogadjaj se organizuje u okviru projekta “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana”.

Za učešće se prijavilo više od 400 kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, a ukupno 169 je dobilo poziv da prisustvuje.

“Interesovanje za ovaj dogadjaj znatno je veće u odnosu na prethodnu godinu”, navodi se u saopštenju i dodaje da će razgovorima u Dortmundu prisustvovati predstavnici 49 nemačkih kompanija.

Nemački privrednici najviše su zainteresovani za saradnju u oblasti mašinogradnje, metalopreradjivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, kao i prerade plastike i gume.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana se realizuje pod pokroviteljstvom GIZ-a, Ministarstva za saradnju Nemačke, a u okviru zajedničke organizacije Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).

Projekat u Srbiji pomaže Privredna komora Srbije.

Nemačko-srpska privredna komora organizuje ovaj projekat drugu godinu za redom, s ciljem da srpskim privrednicima pruži šansu da se predstave, uspostave nove kontakte i prošire svoje poslovanje i na nemačko tržište.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike