U trendu

Šta zaista zanima Amerikance: Koja će biti poreska politika Trampa, a koja Hilari Klinton

Za najbogatije američke porodice, izbor kandidata za predsednika je jasan: veliko povećanje poreza ako Hilari Klinton pobedi na izborima, ili veliko smanjenje poreza ako pobedi Donald Tramp.

A za sve ostale za sada nijedan od kandidata ne predlaže velike poreske promene.

Poreska politika je jedno od pitanja o kojima se dvoje kandidata najviše razlikuje. O trgovini, Klinton je popustila od prvobitne podrške sporazumima o slobodnoj trgovini i, kao i Tramp, sada se protivi Trans-Pacifičkom partnerstvu, paktu SAD sa 11 zemalja.

Tramp je rekao da će duplo više trošiti na izgradnju i popravku puteva, aerodroma i ostale infrastrukture nego Hilari Klinton.

O trgovini i potrošnji na infrastrukturu, Tramp ima populistički pristup kojim je žrtvovao principe Republikanske stranke. Ali o porezima, njegovi predlozi za poreske olakšice za gradjane i preduzeća su u skladu sa stavovima prethodnih republikanskih kandidata i izabranih zvaničnika. Posle dva pokušaja, on je više detalja o svojim poreskim planova izneo u govoru u Njujorku prošlog meseca, ali nije objasnio jednu od ključnih komponenti.

Hilari Klinton predlaže povećanje poreza najbogatijih domaćinstava da bi se time platilo za tradicionalne predloge Demokrata, kao što je širi pristup gradjana visokom obrazovanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar