U trendu

Stamatović: Ne sme se dozvoliti prodaja zemljišta strancima

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović danas je izjavio da se vlast u Srbiji ne bavi ključnim nacionalnim i državnim pitanjima, kao što je zaštita domaće poljoprivredne proizvodnje i sprečavanje prodaje zemljišta strancima.       
„Srpske njive i oranica koje će, ako se nešto hitno ne preduzme u naredna 72 dana, do 1. septembra, prema potpisanom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, postati lak plen za strane državljane i kompanije“, naveo je Stamatović u saopštenju.

On je istakao da vlast, umesto da pomaže poljoprivrednicima u berbi, žetvi i oranju, gradjanima gura prst u oko i, već u subotu, „organizuje vanrednu inaugurativnu paradu ponosa“.

Stamatović je ocenio da se „odgovorni političari ne ponašaju tako što ne primećuju probleme običnog naroda i muke ratara, voćara i stočara u Srbiji koji će uskoro ostati bez svog najvrednijeg prirodnog resursa“.

„Ni po koju cenu ne smemo da dozvolimo da, u bescenje, praktično poklonimo poljoprivredno zemljište strancima, već moramo da se ugledamo na druge odgovorne zemlje, poput Madjarske i Poljske, koje su sačuvale sopstvenu zemlju uprkos tome što su postale deo Evropske unije“, kazao je Stamatović.

Pozvao je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da održi obećanje dato za mandata premijera Aleksandra Vučića da će država uvesti zaštitne mere koje će stupiti na snagu pre 1. septembra, kako bi se zaustavila prodaja zemljišta državljanima EU.

„Srbija ne sme da udje u EU ako je uslov za to da predamo srpsku zemlju u ruke tudjincima, odreknemo se zdrave i prirodne hrane, a od njih dobijemo zatrovane GMO proizvode“, ocenio je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)