U trendu

Stamatović: Po nalogu MMF državne raspikuće poklanjaju Azotaru

Vlast u Srbiji spremna je da ispuni sva obećanja data Briselu, Vašingtonu i Medjunarodnom monetarnom fondu (MMF) a posledica toga biće gubitak dela države, kao i prirodnih i privrednih resursa, ocenio je danas predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović.

„Da državne raspikuće rasprodaju i poklanjaju i ono malo preostalih nacionalnih resursa radi opstanka na vlasti, u čemu im svesrdno pomaže MMF, čiji će suludi finansijski aranžamni dovesti do kraha srpske privrede, a sve pod izgovorom da će Srbija uskoro postati članica Evropske unije, najbolje svedoči smišljeno pokretanje stečaja u pančevačkoj Azotari“, rekao je Stamatović, saopštila je Zdrava Srbija.

On je istakao da će prodajom Azotare, fabrike koja je proizvodila najkvalitetnije veštačko djubrivo u regionu, biti nastavljeno „pljačkanje države i uništavanje domaće ekonomije i poljoprivrede“.

„Predsedik Srbije Aleksandar Vučić samo što predaje u ruke šiptarskim teroristima 17 odsto deo teritorije Srbije, već je rešio i da po nalogu MMF-a zaokruži proces sistematskog ubijanja srpske ekonomije i poljoprivrede koja u svakoj normalnoj i odgovornoj zemlji osnov privrednog razvoja i budućnosti jedne zemlje“, rekao je Stamatović.
 
Po njegovoj proceni „štetnom privatizacijom“ Azotara će biti prodata nekom tajkunu bliskom vlasti „kome će biti poklonjena imovina pančevačke fabrike vredne 110 miliona evra“.

Stamatović je rekao da je namerno obarana cena djubriva na tržištu da bi se pravili gubici i ugasila kompletna prizvodnja Azotare a firma dovela do stečaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)