U trendu

Stopa zaposlenosti povećana na 51,7 odsto?

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije je ispunilo svoje obaveze i uradilo sve što je bilo predviđeno dogovorom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin na sastanku sa misijom te međunarodne finansijske organizacije.

Kako saopštilo Ministarstvo za rad, on je istakao da su doneti zakoni koji su nedostajali i da su usvojene i izmene Zakona o zapošljavanju.

Vulin je kazao da je stopa zaposlenosti povećana na 51,7 odsto i da je, zahvaljujući posebnom angažovanju ispekcije rada, smanjena i stopa neformalne zaposlenosti.

Kako je saopšteno, na sastanku u okviru druge revizije tekućeg stend-baj aranžmana MMF-a sa Srbijom razgovaralo se o rezultatima postignutim u periodu od poslednje posete MMF-a i o sprovođenju preuzetih obaveza, posebno o aktivnim merama politike zapošljavanja, merama za rešavanje problema viškova zaposlenih, socijalnom preduzetništvu, penzijskom sistemu i sistemu socijalne zaštite.

Misija MMF-a počela je u Beogradu drugu reviziju aranžmana sa Srbijom 21. avgusta i trebalo bi da je završi 2. septembra. Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka s predstavnicima MMF-a u ponedeljak rekao da očekuje pozitivnu ocenu revizije pošto je Srbija ispunila sve obaveze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.