U trendu

Štrajk radnika FIAT-a nastavljen bez radikalizacije zbog upozorenja poslodavca

Radnici u proizvodnji Fijat Krajsler automobili Srbija nastavili su generalni štrajk započet prošlog utorka, ali bez radikalizacije protesta koju su najavili, zbog upozorenja poslodavca da će prekršiti Zakon o radu.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je bilo planirano za danas da se radnicima iz prve smene u štrajku istovremeno od 6.00 do 14.00 časova pridruže i radnici iz druge smene.

„Od poslodavca smo u subotu dobili upozorenje o kršenju Zakona o radu, odnosno da protest mora da se odvija kako je i počeo, a to znači da radnici treba da budu na radnim mestima u svojim smenama, kako je štrajk i počeo“, rekao je Marković.

Od jutros su u protestu radnici prve smene, a u 13.00 časova na radnim mestima štrajkovaće i „plave kragne“ iz druge smene.

Oko 2.000 radnika FCA započeli su štrajk u utorak i traže povećanje bruto osnovice zarade na 50.000 dinara, reorganizaciju u cilju rasterećenja, isplatu bonusa efikasnosti i naknadu troškova prevoza kada nema javnog prevoza u Kragujevcu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike