U trendu

Štrajk u Alitaliji, otkazano 200 letova

Italijanska aviokompanija Alitalija koja je pod nadzorom zbog velikih teškoća, otkazala je danas 200 domaćih i međunarodnih letova zbog štrajka dela njenog osoblja.

Međutim, već je nađena alternativa za 80 odsto putnika otkazanih letova, uverava ta kompanija u saopštenju.

Alitalija koja godinama gomila gubitke, stavljena je pod nadzor 2. maja, na zahtev akcionara, pošto je osoblje odbilo plan restrukturiranja uz 1.700 otpuštanja.

Vlada koja je isključila mogučnost nacionalizacije te firme, traži joj kupca, a suvlasnik je sa 49 odsto firma Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Štrajk, zakazan pre nekoliko nedelja, održava se dok se pregovara o uslovima otpuštanja najavljenog u sredu, 1.358 od 12.500 službenika.

Deo osoblja protestuje i zbog neisplaćivanja dodataka na plate tokom više meseci, iako su direktori obećali isplatu sledećeg meseca.

Alitalija kojoj je kasa prazna, početkom maja je od Vlade dobila kredit za premošćavanje od 600 miliona evra da bi mogla da održava letove šest meseci.

Ali, uprkos tvrdnajama da će se njeno stanje popraviti, ta italijansko-arapska kompanija se bori da u to uveri agente i putnike koji se ipak opredeljuju za konkurenciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar