U trendu

Šubara udaljen s posla jer je loše radio

Ministarstvo privrede Srbije je danas saopštilo da je postupak za udaljenje sa posla direktora Agencije za privatizaciju Ljubomira Šubare pokrenut jer je loše obavljao taj posao i bio smetnja uspešnom završetku procesa privatizacije.

„Tri nedelje uoči odluke Vlade Srbije da direktora Agencije za privatizaciju udalji sa čelne pozicije, Ljubomir Šubara nije ni u jednom od brojnih novinskih tekstova iskoristio priliku da sa pozicije direktora iznese optužbe koje saopštava danas. Jedino novo što je javnost danas mogla da čuje je to da gospodin Šubara smatra – Agencija, to sam ja“, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Saopštenje je usledilo posle konferencije za novinare na kojoj je Šubara tvrdio da je sve radio po zakonu i da je odluka Vlade da ga udalji sa posla dok se ne utvrde razlozi za razrešenje, posledica ličnog sukoba koji ministar privrede Željko Sertić ima sa njim.

Ministarstvo privrede je istaklo da je zatražilo udaljenje Ljubomira Šubare sa mesta direktora Agencije za privatizaciju zbog brojnih propusta u radu i što Agencija za vreme njegovog mandata nije radila ažurno u korist investicija.

„Uprkos nastojanjima Ministarstva privrede, u skladu sa strateškom orjenatacijom Vlade da se na privatizaciji preduzeća radi predano, Agencija se pokazala krajnje neefikasnom. Za takav nerad, odgovornost je morala da se traži od direktora“, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kako je navedeno, Vlada Srbije jednoglasno je podržala predlog da se Šubara udalji sa posla do okončanja postupka za utvrđivanje postojanja razloga za razrešenje.

„Umesto da se u zakonski predviđenoj proceduri izjasni o rešenju Vlade o udaljenju, gospodin Šubara je izabrao medijski spektakl u kojem nastavlja, ovog puta pod svojim imenom, sa spekulacijama, kontradiktornim i neutemeljenim optužbama kojima želi da prikrije sopstvenu odgovornost“, ocenilo je Ministarstvo privrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.