U trendu

Sve tri ponude za Galeniku imaju nedostatke

Komisija za sprovodjenje postupka strateškog partnerstva za farmaceutsku kompaniju Galenika utvrdila je da dokumentacija koju su dostavila sva tri ponudjača sadrži odredjene nedostatke koji treba da budu ispravljeni najkasnije do 16. avgusta 2016, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

Kako se navodi, radi se o formalnim nedostacima i komisija je u skladu sa Uredbom o strateškom partnerstvu ostavila naknadni rok za njihovo ispravljanje.

„Po isteku navedenog roka, Komisija će pristupiti otvaranju finansijske ponude onih ponudjača koji budu dostavili dokumentaciju u skladu sa pravilima postupka strateškog partnerstva“, ističe se u saopštenju.

Podseća se da po konstatovanju urednosti dostavljene dopunske dokumentacije i otvaranja finansijskih ponuda, Komisija utvrdjuje rang listu, a konačnu rang listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponudjača, dok pregovori sa prvorangiranim ponudjačem traju najduže 90 dana.

Tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u Galenici, po ceni od najmanje sedam miliona evra, objavljen je 4. aprila.

Ponude su dostavili Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.