U trendu

Šveđani zakupljuje poslovni prostor u Paraćinu od 3.000 m2

PARAĆIN – Švedska kompanija „Rimaster“, proizvođač električnih sistema, kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, zakupljuje poslovno proizvodni prostor u Paraćinu, sa namerom da u njemu zaposli 1.000 radnika.

Ugovor o zakupu, potpisaće u ponedeljak, 16.decembra u Paraćinu, predsednik opštine Saša Paunović i direktor „Rimastera“ Tomas Stalnert, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine Paraćin.

Reč je o objektu površine 3.000 kvadratnih metara u Industrijskoj zoni „Zmič“, koju gradi opština, a „Rimaster“ je jedina firma koja se javila na oglas Skupštine opštine o zakupu objekta na sedam godina, po tržišnoj vrednosti, rečeno je danas Tanjugu u Opštinskoj upravi Paraćina.

Izgradnja objekta koštaće više od 250 miliona dinara, gradi ga preduzeće „Grading“ a treba biti završen u maju iduće godine.

„Rimaster“ je u Paraćinu, započeo proizvodnju prošle godine u iznajmljenom prostoru, sa 40 radnika, „sada ih je oko stotinu“, a plan je „da u budućnosti u novom objektu, zaposli 1.000 radnika“, kažu u Opštinskoj upravi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.