U trendu

Švedski Rimaster u industrijskom parku u Paraćinu do kraja ove ili početkom sledeće godine

Industrijski park u Paraćinu, u kome će fabriku otvoriti i švedska kompanija Rimaster, trebalo bi da bude izgradjen do kraja ove ili početkom sledeće godine, izjavio je za agenciju Beta predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

„Prošle nedelje održali smo još dva sastanka sa predstavnicima kompanije Rimaster koja namerava da u Paraćinu zaposli do hiljadu radnika i koja već radi u iznajmljenoj hali preduzeća Polet“, rekao je Paunović.

Plan je da opština nastavi sa svojim projektom izgradnje industrijskog parka u Industrijskoj zoni „Zmič“, a Rimaster je zainteresovan da pod tržišnim i komercijalni uslovima koristi deo tog industrijskog parka.

„Ako sve bude po planu tamo bi trebalo da radi početkom sledeće godine oko 200 radnika, dok sada ima oko 70. Mi smo dobili gradjevinsku dozvolu za industrijski park i posle toga treba da se raspiše javna nabavka za izgradnju objekta“, kazao je Paunović.

Planirano je da septembra krene izgradnja industrijskog parka i davanje u zakup ili prodaja objekta Rimasteru koji će graditi opština.

Švedska kompanija Rimaster je prizvodjač snopovskih kablova za gradjevinske mašine.

U ponudi ima 25 hiljada proizvoda, a godišnji obim proizvodnje je oko 80 miliona evra.

Kompanija ima fabrike u Švedskoj, Poljskoj i Kini, i od prošle godine u Paraćinu, gde će, kako je menadžment firme ranije najavio, zaposliti u fazama do hiljadu radnika.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.