U trendu

Svi zahtevi za subvencije će biti isplaćeni

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da će subvencije za poljoprivredu iz 2015. biti iusplaćene u tri rate, precizirajući da će prva biti 29. januara, druga 26. februara i treća 25. marta 2016.

Bogosavljević Bošković je kazala da će zahtevi biti isplaćivani prema redosledu podnošenja, a Vlada Srbije je za te namene opredelila 10 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ona je prilikom obilaska zemljoradničke zadruge Zadrugar u Baču kazala da je veoma važno da se mali poljoprivrednici udružuju, jer na taj način imaju jeftiniji repromaterijal, ali i manje troškove proizvodnje čime postižu veći ekonomski efekat i veću konkurentnost na tržištu, a obezbedjuju i siguran plasman za svoje proizvode.

„Udruživanje će biti prioritet i u narednom periodu, obzirom da su poljoprivredni proizvodjači u Srbiji ekonomski nedovoljno jaki da bi sami nastupali na tržištu koje postaje sve zahtevnije i izazovnije“, rekla je ministarka i navela da je poslovanje zadruge Zadrugar, koja ima ukupno 107 zadrugara i okuplja 400 kooperanata, primer dobre organizacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.