U trendu

Tajani: Brojni sektori za saradnju sa Srbijom, mislimo i na mlade

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani izjavio je danas da u italijanska preduzeća sa srpskim mogu da sarađuju u brojnim oblastima – od autoindustrije do visokog školstva, a naglasio je da misle i na mlade i start ap kompanije.

„Zaista postoje mnogi sektori u kojima mogu biti prisutna italijanska preduzeća i u kojima se može sarađivati – to može biti automobilska industirja, poljoprivedno – industrijska saradnja, sfera prozivodnje mašina. Možemo sarađaivati u naučnim istraživačkim oblasitma i na polju visokog školstva, rekao je Tajani na pitanje novinara koje oblasti imaju najviše potencijala za dalju saradnju i da li očekuje da Forum rezultira konkretnim investicijama.

Na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem održanom povodom Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije na kojem učestvuje 246 kompanija iz Srbije i 149 iz Italije, a tokom kojeg su potpisani brojni sporazumi, Tajani je podsetio da je plan i da se organizuje Festival start ap preduzeća.

„Mislimo na mlade koji predstavljaju budućnost. Mladi kako u Srbiji tako u Italiji mogu da rade zajedno, želimo da im pružimo mogućnost da iskažu potencijal i da se iskažu kao preduzetnici“, rekao je Tajani.

Ministar je dodao da je pordška tim ljudima važna, jer svako ko radi i preduzima stvara dobrobiti za svoje društvo.

„Nastojimo da kroz tu ekonomsku dobit radimo na uspostavljanju stabilnosti i mira kao i na rešavanju brojnih problema sa kojima se zajedno suočavamo“, rekao je italijanski ministar.

Naglasio je da Balkan zaslužuje da reši ovakve probleme uz direktno angažovanje kako Italije tako i Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.