U trendu

Taksisti u Kragujevcu privremeno obustavili protest

Oko 60 taksista koji su danas skoro pet sati protestovali ispred Skupštine grada Kragujevca tražeći da sva udruženja primenjuju tarife za prevoz putnika prema Odluci Gradskog veća odlučili su da obustave protest do srede, 1. marta.

Nezadovoljni taksisti su tu odluku doneli posle razgovora sa predstavnicima gradskih uprava za inspekcijske poslove i za privredu, koji su im obećali da će sutra „videti rezultate njihove reakcije“.

Samostalni taksista i učesnik protesta Goran Milenković rekao je agenciji Beta da su sagovornici iz Gradske uprave stavili potpis na dopis koji će uputiti svim taksistima da sprovode Odluku o obaveznoj tarifi iz 2016. godine i najavili rigorozan nadzor i kontrolu inspekcije.

Milenković je rekao da su učesnici protesta tražili da u roku od dva sata budu preduzete mere i rešen problem, ali su uz dogovor pristali da lokalnoj vlasti daju šansu jedan dan, zbog čega je protest obustavljen do srede.

Prema rečima Milenkovića, taksisti ne žele da čekaju dugo na rešenje problema, jer svako odugovlačenje samo potvrdjuje njihovu sumnju da je neko u nadležnim gradskim službama korumpiran i namerno toleriše obaranje cena, ne reagujući na kršenje važeće odluke o taksi tarifi.

Oko 60 taksi vozila iz Kragujevca krenulo je jutros u 8.30 u protestnu vožnju centralnim gradskim ulicama do Skupštine grada.

Oni su nezadovoljni zbog toga što većina taksista u Kragujevcu ne poštuje važeće cenovnike nego prevozi putnike po znatno nižoj tarifi čime stvaraju nelojalnu konkurenciju.

Organizatori protesta kažu da oko deset odsto taksista od oko 500 u Kragujevcu prevozi putnike po obaveznoj taksi tarifi.

Najveći broj taksista krši propise o obaveznoj tarifi tako što start ne naplaćuje, a predjeni kilometar košta od 30 do 35 dinara.

Prema obaveznom cenovniku, start vožnje je 60 dinara, a svaki predjeni kilometar 50 dinara u prvoj tarifi, dok je u u drugoj tarifi za noćnu vožnju od 22.00 časa do 6.00 ujutru start 70 dinara, odnosno 60 dinara za svaki kilometar vožnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar