U trendu

Telekom: Obnovljeni fondovi školskih biblioteka širom zemlje

BEOGRAD – Kompanija Telekom Srbija je u skladu sa prazničnom tradicijom i ove godine poklonila knjige bibliotekama osnovnih škola i omogućila školarcima da među poznatim dečijim klasicima otkriju novu omiljenu knjigu.

Deset biblioteka osnovih škola širom Srbije biće bogatije delima domaćih pisaca, poput „Izbiračice“ Koste Trifkovića, „Pop Ćire i pop Spire“ Stevana Sremca, ali i poznatih autora svetske književnosti koja generacijama osvajaju srca dece širom sveta, kao što su „Put u središte zemlje“ Žila Verna ili „Hajdi“ Johane Špiri. saopštio je Telekom.

Ovogodišnja donacija više od 1.000 naslova, kao tradicionalna novogodišnja akcija Telekoma Srbija, deo je programa „Pokrećemo pokretače“ i započeta je 2015. godine, sa ciljem da doprinese negovanju čitalačkih navika osnovaca, u vremenu u kom se štampana reč bori za svoj prostor koji deli sa digitalnom realnošću.

Zahvaljujući saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, Telekom Srbija ima mogućnost da obnovi fondove biblioteka kojima je to zaista potrebno, tako da nove knjige stignu u ruke malih čitalaca.

Kao kompanija usmerena na razvoj savremenih tehnoloških rešenja i usluga za korisnike, Telekom Srbija kroz praksu društveno odgovornih projekata u zajednici veliku pažnju poklanja i obrazovanju mladih, za koje je uz negovanje navike čitanja, jednako važna i digitalna pismenost.

Tako projekat „Stvaramo znanje“, u okviru kog je kompanija do sada obezbedila sredstva za opremanje 120 savremenih informatičkih kabineta u osnovnim školama, doprinosi unapređenju digitalne pismenosti osnovaca i njihovoj boljoj pripremljenosti za odrastanje i sticanje znanja u digitalnom okruženju.

Među školama čije će police u bibliotekama, uoči praznika, biti ukrašene novim izdanjima, nalaze se: OŠ „Živko Ljujić“, Nova Varoš, OŠ „Milan Rakić“, Babin Most, OŠ „Boško Buha“, Štrpci, OŠ „Partizanski Dom“, Medveđa, OŠ „Radovan Kovačević“, Lece, OŠ „Radovan Kovačević – Maksim“, Lebane, OŠ „Novak Radonić“, Mol, OŠ „Dobrinka Bogdanović“, Strelac, OŠ „Veselin Masleša“, Beograd i OŠ „Branko Perić“, Rudna Glava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar