Telenor sprovodi obuku za bezbednost dece na internetu

Kompanija Telenor je, u saradnji sa UNICEF-om, počela dvogodišnji projekat o bezbednosti interneta za celu porodicu, posvećenom edukaciji dece od četiri do osam godina, njihovih roditelja i vaspitača, saopštila je danas ta kompanija.

Cilj je, kako se navodi, da kroz projekat „Bezbedan internet za celu porodicu“, obuku prodje 100.000 roditelja i 2.000 vaspitača i nastavnika.

„Sa brzim prodorom novih tehnologija, naši najmladji odrastaju u digitalnom okruženju koje predstavlja sastavni deo njihovog učenja i razvoja“, navodi se u saopštenju.

Prema podacima UNICEF-a, deca počinju da koriste internet i pre šeste godine, ali kako se ističe, uz gotovo neograničene mogućnosti koje pruža, internet sa sobom donosi i opasnosti.

Dodaje se da „gotovo 90 odsto dece provodi na internetu dnevno nešto manje od sat i po, a trećina njih je izložena nekoj vrsti uznemirujućeg sadržaja“.

„Izuzetno značajnu ulogu u kreiranju bezbednog digitalnog sveta za decu imaju njihovi roditelji, ali više od 25 odsto njih smatra da ne poseduje dovoljno znanja kako bi pružili adekvatnu podršku detetu u potencijalno opasnim situacijama“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Telenor tokom 2017. stavio „jak fokus na bezbednost dece na internetu“ u saradnji sa UNICEF-om i Fondacijom Tijana Jurić i ostvario značajne rezultate.

Fondacija Tijana Jurić je, tokom prošle godine, uz podršku Telenor fondacije organizovala obuke za 10.350 učenika, kao i 1.100 roditelja i nastavnika.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike