Telenor u Srbiji planira investicije i poboljšanje usluga

Srbija je odlično mesto za buduća ulaganja u oblasti telekomunikacija i imamo jasnu viziju kako da doprinesemo razvoju tržišta i poboljšamo usluge za korisnike, prema modelima koji su se pokazali veoma uspešni u Češkoj i Slovačkoj, rekao je danas izvršni komercijalni direktor sektora telekomunikacija PPF grupe Marek Slačik.

Predstavnici PPF grupe, koja je novi vlasnik Telenora, razgovarali su u Beogradu sa državnim sekretarom u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

Kako je saopšteno posle sastanka, oni su se saglasili da su investicije u telekomunikacionom sektoru potrebne za dalji rast tržišta u Srbiji.

„Država intenzivno radi na obezbedjivanju uslova za podsticanje ulaganja u telekomunikacije, pre svega radi izgradnje mreže i omogućavanja uslova za razvoj novih servisa i usluga“, istakla je Matićeva.

Podsetila je da je usvojena Strategija razvoja novih mreža, koja definiše smernice za razvoj elektronskih komunikacija, kao i da se očekuje uskoro usvajanje novog Zakona o elektronskim komunikacijama koji će doprineti povećanju efikasnosti i konkurentnosti.

Rast tržišta iz godine u godinu nije veliki, ali je stabilan, napomenula je, navodeći da za prethodnu godinu prihodi od elektronskih komunikacija iznose 191,2 milijarde dinara, odnosno 4,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Marek Slačik je istakao da su ekonomski parametri u Srbiji pozitivni, da je Srbija zemlja sa značajnim rastom BDP-a i da digitalizacija ide u pravom smeru.

Budući generalni direktor Telenora u Srbiji Majk Mišel takodje je potvrdio ambicije da ta kompanija zadrži i ojača lidersku poziciju u regionu, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

PPF grupa je krajem jula ove godine završila preuzimanje telekomunikacionih kompanija Telenora u Srbiji, Madjarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, a cena te transakcije je bila 2,8 milijardi evra.

Telenor u Srbiji je bio u vlasništvu norveškog Telenora koji je jula 2008. kupio kompaniju mobilne telefonije Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera za 1,513 milijardi evra.

PPF je najveća investiciona grupa u centralnoistočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike